Mobilna protetika

...Više od osmijeha...

...uvjerite se u Gentle Touch...

Rezervirajte obiteljske preglede...

Mjesto za zdrav,samopouzdan osmijeh...

Dogovorite termin

Mobilni protetski radovi izrađuju se u slučajevima kada zuba uopće nema ili je broj i raspored postojećih zuba nepovoljan i ne dozvoljava opterećenje preostalih zuba fiksnom konstrukcijom. U Gentle Touch ordinaciji u suradnji s zubotehničkim laboratorijem, pacijente možemo opskrbiti sa svim tipovima mobilnih protetskih nadomjestaka poput totalnih akrilatnih proteza , parcijalnih akrilatnih proteza , wironit (metalnih) proteza . Nakon predaje rada pacijentu koji ga nosi par dana u ustima, svi dodatni pregledi na kojima se provjerava dosjed rada u ustima, zagriz, te ga se eventualno brusi i polira su besplatni. Isto tako, prema potrebi radimo podlaganja i reparature proteza. Kao najnovija rješenja predlažemo izradu prečke na implantatima koja se sidri u protezi i tako omogućuje pacijentu s mobilnom protezom osjećaj fiksnog nepomičnog rada u ustima, odn. bolju retenciju i stabilizaciju. Kombinirani radovi podrazumijevaju one koji su samo djelomično fiksirani u ustima, dok je ostali dio proteze mobilan i neophodno ga je skidati zbog oralne higijene.

Totalna akrilatna proteza

Totalnom akrilatnom protezom se nadoknađuju svi zubi i dijelovi alveolarnog nastavka u gornjoj i/ili donjoj čeljusti. Time se vraća i održava izgubljena funkcija oralnog sustava koja uključuje žvakanje, govor i estetiku.

Parcijalna akrilatna proteza

Koristi se kod pacijenata koji imaju sačuvan manji broj zuba koji nije dovoljan da se optereti fiksnom konstrukcijom. Izrađena je u potpunosti od akrilata i nadoknađuje izgubljene zube i njihove potporne strukture. Pomoću žičanih kvačica povezana je s preostalim prirodnim zubima koje pritom oštećuje stalnim pokretima budući da nije dovoljno stabilna. Dolazi do češće pojave karijesa na kontaktnom mjestu, a također i do povlačenja gingive uslijed pomicanja kvačica dok je proteza u funkciji. Kako je izgrađena samo od akrilata, po dimenzijama je puno veća od ostalih proteza s metalnom bazom, pa je i period navikavanja pacijenta na nošenje proteze puno duži. Žičane kvačice predstavljaju ne samo problem za zdravlje susjednog zuba i parodonta, već su i estetski manje vrijedno rješenje budući da su vidljive prilikom govora i smijanja. Zbog svega toga, danas parcijalna akrilatna proteza predstavlja samo privremeno rješenje npr. u periodu nakon vađenja zuba dok rana ne zacijeli, a kao kvalitetnija alternativa može poslužiti parcijalna wironit proteza, i naravno - implantati .

Parcijalna wironit proteza (parcijalna akrilatna proteza s metalnom bazom)

Predstavlja kvalitetnije rješenje od parcijalne akrilatne proteze zbog svojstava same legure metala koji čine njezinu bazu i koji zbog svoje veće izdržljivosti dopuštaju veće reduciranje dimenzija proteze. Time je smanjena površina proteze koja se naslanja na meka tkiva npr.na nepce ili na podjezični dio, te tako pacijentu pruža veći komfor i kraći period navikavanja na nošenje. Osim veće izdržljivosti i gracilnije izrade, njezina prednost leži i u većoj stabilnosti u ustima budući da je pričvršćena na susjedne zube pomoću čvrstih lijevanih kvačica koje precizno obuhvaćaju zub nosač, te tako ravnomjerno prenose žvačne sile na preostale zube i kost.

Kombinirani radovi

Predstavljaju kombinaciju fiksnog metal-keramičkog nadomjestka koji je trajno cementiran na preostalim zubima i proteze s kojom je povezan pomoću pričvrsnih elemenata skrivenih u protezi. Time je zadovoljena estetska komponenta, kao i funkcionalna zbog ravnomjernog prijenosa žvačnih sila i odlične stabilnosti same proteze. Protezu se može maksimalno reducirati čime je i komfor za pacijenta veći.

©2014 - Gentle Touch