Estetska i restaurativna stomatologija

...Više od osmijeha...

...uvjerite se u Gentle Touch...

Rezervirajte obiteljske preglede...

Mjesto za zdrav,samopouzdan osmijeh...

Dogovorite termin

Od izbjeljivanja zuba do keramičkih ljuskica i inlaya, u Gentle Touch ordinaciji nudimo Vam estetske tretmane koji vraćaju samopouzdan osmijeh.

U Gentle Touch ordinaciji vjerujemo da prednosti estetske stomatologije idu i dublje od površine na koju se primjenjuju. Zajedno s privlačnijim osmijehom vraća se i samopouzdanje, ključno na svim područjima života.

Moderna dentalna medicina nudi široki spektar mogućnosti kojima Vam pomaže da dobijete savršen osmijeh po povoljinim cijenama u Gentle Touch ordinaciji. Pročitajte malo o svim uslugama koje Vam ovdje stoje na raspolaganju i javite nam se na 098 454 310 da zajedno prodiskutiramo koje bi opcije bile najoptimalnije za Vas, bilo da se radi o estetskim kompozitnim ispunima, keramičkim inlayima, onlayima, keramičkim ljuskicama, potpunim keramičkim krunicama, izbjeljivanju jednog ili svih zuba ili o zubnom nakitu.

Estetski kompozitni ispuni

Izrađeni su od visokokvalitetnih kompozitnih materijala te svojom bojom i oblikom prate morfologiju i izgled prirodnog zuba. Njima se nadoknađuje tvrdo zubno tkivo izgubljeno zbog karijesa, traume ili erozije, abrazije i atricije. Kompoziti se mikromehanički i kemijski vežu za tvrda zubna tkiva, pa je (za razliku od većeg brušenja potrebog za izradu amalgamskih ispuna) za njihovu izradu potrebno minimalno odstranjenje karijesom promijenjenog zubnog tkiva. Takvim minimalno invazivnim načinom preparacije uz adekvatan izbor boje i vrste kompozitnog materijala ( GC G-ænial, GC Kalore, 3M ESPE Filtek Ultimate – vrhunskih japanskih i američkih proizvođača), te oponašanjem prirodnog morfološkog oblika pojedinog zuba, moguće je postići savršen kako estetski tako i funkcijski rezultat.

Keramički inlay, onlay, overlay

Ako je zub nešto opsežnije oštećen, preporučamo izradu indirektnog keramičkog ispuna (inlay, onlay, overlay). On se za razliku od direktno izrađenog kompozitnog ispuna, izrađuje u zubotehničkom laboratoriju na temelju otiska uzetog u ordinaciji. Nakon izrade se cementira kompozitnim cementima u boji zuba. Zbog čvrstoće i kvalitete materijala iz kojeg je napravljen, funkcijski i estetski je superiorniji od kompozitnog.

Izbjeljivanje zuba

U postupku izbjeljivanja koristi se gel čiji je aktivni sastojak vodikov peroksid. Aktivacijom gela nastaje aktivni kisik koji mijenja kemijsku strukturu obojenih spojeva u zubima i tako uklanja obojenja.

Prije samog postupka izbjeljivanja, u Gentle Touch ordinaciji, uklanjaju se tvrde zubne naslage ultrazvučnim instrumentom , te pigmenti i meke zubne naslage pjeskarenjem i poliranjem zuba . Postupak započinje postavljanjem zaštitne barijere oko zubnih vratova koja sprečava kontakt gingive s aktivnim gelom. On se nanosi na vanjske zubne plohe u području vidljivom prilikom govora i osmijeha – na sjekutiće, očnjake, pretkutnjake, a ponekad i na prvi kutnjak. Moguće je izbijeliti i samo jedan zub ukoliko je on bitno tamniji od susjednih npr. nakon završenog endodontskog liječenja. Gel ostaje na zubima 15 minuta, potom se uklanja i nanosi se novi sloj. Postupak se ponavlja do 3 puta, ovisno o boji koju želimo postići. Cijeli postupak traje 45 minuta.

Izbjeljivanje se može provoditi kod svih osoba koje žele posvijetliti svoje zube za par nijansi. Ne preporuča se djeci i trudnicama. Promjene se najviše mogu primjetiti ukoliko su zubi prije tretmana bili više žućkasti nego sivo-plavih nijansi. Ispuni i protetski radovi u ustima (krunice, mostovi) ovim postupkom ne mijenjaju boju.

72 sata nakon tretmana se preporuča izbjegavati cigarete, obojena pića (kava, čaj, crno vino) i namirnice poput cikle koje inače pridonose obojenju zuba. Lagana neugoda prisutna je do 24 sata nakon izbjeljivanja, a štetnih posljedica za zube nema budući da se radi o profesionalnom tretmanu u kontroliranim uvjetima sa poštivanjem dozvoljene koncentracije gela i trajanja samog postupka. Rezultati su dugotrajniji i sigurniji od tehnika koje su pacijentima dostupne u slobodnoj prodaji i koje se ne preporučuju od strane struke. Nakon izbjeljivanja, zube dodatno zaštićujemo premazom na bazi fluora.

Keramičke ljuskice - veneers

Keramičke ljuskice su izrađene od tankog sloja otporne i čvrste keramike koja svojom bojom i translucencijom imitira izgled zubne cakline. One priliježu uz vanjsku površinu zuba poput kontaktne leće na oku. Lijepe se na vanjsku površinu zuba te uz minimalno brušenje cakline do 0.5mm u potpunosti prikrivaju nedostatke na prirodnom zubu. Ljuskice su stvar izbora ukoliko želite korigirati boju, oblik, veličinu, položaj zuba, te manja napuknuća i istrošenosti cakline. Ukoliko ne dobijete estetski zadovoljavajuće rezultate izbjeljivanjem zuba npr. nakon tetraciklinske terapije preporuča se izrada ljuskica. Također su i zatvaranje dijastema tj. prostora između zuba i korigiranje blažih ortodontskih anomalija jedne od indikacija za preparaciju ljuskice.

Zubni nakit

Istaknite Vaš osmijeh diskretnim detaljem. Stavljanje zubnog nakita na zub je brz, siguran i bezbolan postupak kojim se ne oštećuje zubna caklina. Zubni nakit čine kristalići različitih boja koji se lijepe na površinu zdravog prirodnog zuba pomoću dentalnih adheziva. To je potpuno neinvazivna tehnika koja ne zahtjeva brušenje, a njihovo postavljanje je gotovo u 10 minuta. Ukoliko ih poželite skinuti, postupak je vrlo jednostavan i ne ostavlja nikakve tragove na zubu. Obično se stavljaju na prednje gornje zube da bi ljepota osmijeha došla do izražaja.

©2014 - Gentle Touch